uitjespeciaal@gmail.com
Marjolein +31 6 142 801 79 of Sonja +31 6 100 884 11

Incentive IJsland – alleen voor echte avonturiers

Unieke, duurzame teamUItjes

Incentive IJsland – alleen voor echte avonturiers

IJsland een land waar velen van dromen en maar 3 uurtjes vliegen vanaf Schiphol. UITje Speciaal ging op onderzoek uit en bezocht IJsland midden in de winter. Want als er dan nog vanalles kan, dan zit het met de rest van het jaar ook goed.

IJsland is een eiland wat op 2 tektonische platen ligt, namelijk die van Europa en Noord Amerika. Daarnaast is IJsland ook het nieuwste land van heel de wereld, rauw, magisch en avonturistisch.

Een incentive in IJsland kun je al organiseren voor zo’n 4 dagen. Wil je meer van het land zien en beleven dan raden wij aan om minimaal 6 dagen te boeken. En om je een beeld te geven van wat je in 4 dagen kunt doen, zien en beleven, delen we graag onze ervaring.

4-daagse

Dag 1:

Einde van de ochtend verzamelen we op het vliegveld voor een vlucht van 3 uur. In de zomer is het tijdsverschil met IJsland t.o.v. Nederland 2 uur. Wat inhoudt dat je respectievelijk maar 1 uur tijd “verliest”.

Bij aankomst staat jullie transfer naar het hotel klaar en zal je binnen 45 minuten, waar je al een sneak peek krijgt van IJsland, bij het hotel aankomen. Je hebt even de tijd om je op te frissen, want daarna zullen we high end gaan genieten van een unieke, duurzame en bijzondere locatie.

Met een glas champagne, wijn of bier aan de rand van een infinity pool kijkend naar het fantastische uitzicht van IJsland. Wat wil een mens nog meer. Skylagoon is een nieuwe lagoon, waarbij duurzaamheid volledig is geïntegreerd. Je zal de 7 stappen van de spa ook echt moeten beleven. P.s. sla dus die cold bath niet over. Je weet niet wat je mist 😉.

Nadat je helemaal tot rust bent gekomen, je je reis alweer bent vergeten, zullen we gaan genieten van een heerlijk diner op locatie. Daarbij hebben we wat verrassingen in petto zoals bijvoorbeeld de IJslandse proeverij.

Laad je op en geniet. Want dat heb je verdient.

Dag 2:

Vroeg uit de veren want we gaan snorkelen of duiken tussen de 2 tektonische platen van Europa en Noord Amerika. Er wordt gezegd dat dit het helderste water op de wereld is. 50 Jaar lang doet het water erover om van de gletsjer, door het lavagesteente in de kloof terecht te komen.

De weg ernaartoe is al een beleving op zich. We rijden een groot deel door het nationale park Thingvellir heen. Het uitzicht is adembenemend. 

Wij zorgen voor droogpakken en de juiste uitrusting en begeleiding. Wil je duiken, dan heb je een duikbrevet inclusief ervaring met droogpak nodig. Mocht je niet willen duiken en ook niet willen snorkelen, dan is dit ook zeker een mooi gebied voor een wandeling. De Europese tektonische plaat ligt wel zo’n 30 meter onder die van de Noord Amerikaanse. IJslanders stonden vroeger op de richel als eerste democratie te stemmen over wie wel of geen heks was en of er een bepaalde wet doorgang moest krijgen. Ook dit is een spectaculaire beleving.

In het nationale park Thingvellir zullen we na deze niet frisse duik, want zelfs in hartje winter hebben wij het niet koud gehad, gaan genieten van een heerlijke IJslandse late lunch.

We rijden op ons gemakje weer terug naar Reykjavik waar een ieder eind van de middag de kans krijgt om deze leuke, kleurrijke stad te bekijken. Mis daarbij niet de immense architectonische kerk en rainbowstreet en pak ook even een heerlijke koffie of drankje in 1 van de ontzettend leuke barretjes of koffiewinkeltjes.

Dag 3

We rijden naar Olafsvik, wat gelegen is op een schiereiland ten NoordOosten van Reykjavik. Gedurende deze reis van zo’n 2 uur kijk je je ogen uit. Een immens mooi landschap en vele vergezichten zullen passeren. Wist je dat de meest gefotografeerde berg van IJsland daar ligt? Ook jij krijgt een kans om deze op de foto te zetten.

Lunchen doen we natuurlijk bij 1 van de leuke restaurantjes in dit vissersdorpje. Maar eet niet teveel, want ook vandaag gaan we het water op om Walvissen en misschien wel Orka’s te spotten. Op een boottocht van zo’n 3 uur, die voorbij vliegt, zul je zo dicht mogelijk bij deze geweldige zoogdieren kunnen komen.

Einde van de dag zullen we weer terug gaan naar het hotel voor de laatste maaltijd in Reykjavik.

Dag 4

We vliegen weer terug naar Nederland. Bijzonder dat je het gevoel hebt dat je een week weg bent geweest. Wij hopen dat je een fantastische tijd in IJsland hebt gehad. Wij geven een stukje IJsland aan je mee.

*in de zomer is het tijdsverschil 2 uur t.o.v. Nederland. Dus “verlies” je met een vlucht van 3 uur maar 1 uurtje.

Wil je meer weten over deze reis en incentive? Neem dan contact op via uitjespeciaal@gmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *